Les companyes d’Habitatge Públic Prou Especulació intervenim al Parlament per exigir els nostres drets com a llogateres de pisos protegits

Les companyes d’Habitatge Públic. Prou Especulació vam comparèixer ahir, 3 de desembre de 2014, davant la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament. Ho vam fer en el transcurs del debat de la “proposta de resolució sobre el control de la legalitat en l’actuació de l’empresa privada que gestiona a Barcelona el lloguer d’un conjunt d’habitatges dotacionals procedents de Regesa i de la Fundació Pisos de Lloguer”, promoguda pel grup parlamentari d’ICV-EUiA.

2014-12-03_intervencio_habitatgePublic_Prou_speculacio_Parlament

L’Almudena, una de les veïnes afectades, va exposar les principals problemàtiques i irregularitats que hem patit els veïns i les veïnes dels pisos protegits transmesos a l’empresa Colon Viviendas, filial de Goldman Sachs (text íntegre de la compareixença).

Totes les intervencions les podeu seguir a http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7255984&p_cp3=7256892

En l’exposició de les repercussions del traspàs a mans privades, es van esmentar les clàusules abusives que afectaven tant el preu de lloguer a pagar (augment de les despeses de manteniment, obligatorietat de llogar una plaça de pàrquing, requeriment de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil, noves garanties en concepte d’aval i fiança) com l’accés a aquests habitatges (incompliment de les llistes del registre únic de sol·licitants d’habitatge protegit i publicació dels pisos a portals immobiliaris privats).

En la compareixença al Parlament hi va participar també Joan Balañach de la FAVB, qui en la seva intervenció va defensar la funció social d’aquests habitatges, especialment en un context d’emergència social com l’actual. A banda dels temes que es tractaven en la proposta de resolució presentada per ICV-EUiA, la FAVB va demanar que els grups parlamentaris consideressin la reversió de la venda com a única mesura per a la màxima protecció de la tinença de la llar dels col·lectius més vulnerables; el compromís que no es vengui més habitatge públic; i el desenvolupament d’una veritable política pública d’habitatge basada en el lloguer assequible.

En la proposta de resolució aprovada  s’insta, en caràcter d’urgència, que REGESA obri un expedient per comprovar que l’empresa adjudicatària no hagi infringit cap clàusula del contracte de compravenda. Simultàniament l’Agència per l’Habitatge de Catalunya ha de seguir amb les diligències prèvies al procediment sancionador per les condicions i formes d’actuació de Colon Viviendas SII SA. En cas que se’n detecti cap irregularitat, es podrà iniciar l’expedient sancionador abans de transcorreguts sis mesos a comptar d’ara.

Les veïnes afectades esperem que el govern prengui les mesures adients per garantir els nostres drets. Mentrestant, seguim amb la lluita per l’Habitatge Públic!!!

Prou especulació! No a la privatització del poc parc públic d’habitatge existent!

 

 

3 pensaments a “Les companyes d’Habitatge Públic Prou Especulació intervenim al Parlament per exigir els nostres drets com a llogateres de pisos protegits

 1. Elvira Juncosa

  Hola als dos!

  El que diu en Jordi Garet és pertinent.

  Faig un petit aclariment:

  El 2011 es van vendre tres promocions de regesa al grup Azora inversiones, a través de Lazora SII.
  El 2013 quatre promocions de regesa al grup d Azora inversiones, a través de colon viviendas SII.
  En total, 691.

  La intervenció només fa referència als 4 blocs (298 habitatges) venuts a colon viviendas, dotacionals i amb una clau urbanística particular. Vam organitzar-nos tan bon punt vam assabentar-nos de la venda i la intervenció és fruit d’això. Però estem fent extensiva la lluita a altres pisos privatitzats, tant sigui a fons voltor del grup Azora inversiones (Goldman Sachs) com d’altres.

  Si vius en un dels blos venuts a Lazora (promos alfons comín, pujades o camp del ferro), contacta’ns si us plau al correu habitatgepublicprouespeculacio@gmail.com. Moltes gràcies per l’interès en el tema.

 2. Jordi Garet i Cuartero

  Hola! Primer de tot felicitar-vos per poder fer sentir la vostra/nostra veu. Deixeu-me, però que us faci una pregunta:

  Pel que he pogut entendre de la vostra entrada al blog, sembla que es demana control sobre l’empresa Colon Viviendas SII SA dels immobles de protecció oficial que va adquirir, però no és pas l’única empresa privada que gestiona aquests tipus d’habitatges. Com a mínim em ve al cap el cas de LAZORA S.A.

  També s’exercirà control sobre aquestes altres empreses?

  Moltes gràcies i molta força amb aquest procés que esteu encapçalant!

  1. 500x20

   Lazora és la matriu i colon viviendas es la filla que es va crear expressament per gestionar els 4 edificis habitatges gestionats per regesa.
   En els negocis i la pela…… el tema del dret a decidir esvaeix….
   gracies

Els comentaris estan tancats.